ONLAYN ANTIVIRUSLAR VA ULARDAN FOYDALANISH TARTIBI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli xavfsizlikni ta’minlashda online antivirus xizmatlarining o‘rni va ulardan foydalanishning asosiy tartib-qoidalari yoritilgan. Online antiviruslarning afzalliklari, ularning tezkorligi, o‘rnatish talab qilinmasligi hamda bir nechta antivirus dvijoklari yordamida fayllarni chuqur tahlil qilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, VirusTotal, ESET Online Scanner, Kaspersky TIP kabi keng qo‘llaniladigan online xizmatlarning imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada online antiviruslardan foydalanish bosqichlari — xizmatni tanlash, fayl yoki URL manzilni tekshirish, natijalarni tahlil qilish hamda tahdidlarga qarshi choralar ko‘rish jarayonlari va ba’zi kamchililari izchil bayon etilgan. Tadqiqot natijalari online antiviruslar foydalanuvchilarga tezkor, qulay va samarali himoya vositasi sifatida xizmat qilishini ko‘rsatadi.