RASM VA VIDEOGA ISHLOV BERISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada rasm va videoga ishlov berish jarayonlarining nazariy asoslari hamda amaliy qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Unda raqamli tasvirlarning tuzilishi, ularning sifatini yaxshilash, shovqinni kamaytirish, yorug‘lik va kontrastni boshqarish, rang korreksiyasi kabi asosiy algoritmlar ilmiy jihatdan sharhlanadi. Video oqimlarini tahlil qilish, kadrlar ketma-ketligini qayta ishlash, ob’ektlarni aniqlash va kuzatish texnologiyalari misollar orqali tushuntiriladi. Shuningdek, sun’iy intellekt va mashinaviy o‘rganish asosidagi zamonaviy yondashuvlar — neyron tarmoqlar yordamida tasvir va video sifatini oshirish, generativ modellar, real vaqt rejimidagi qayta ishlash usullari haqida ham ma’lumot beriladi.