TALABALARNING KASBIY PEDAGOGIK KOMPENSATSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA AMALIY MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola talabalarning kasbiy pedagogik kompensatsiyasini rivojlantirish jarayonida amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etish metodikasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda amaliy mashg‘ulotlarning mazmuni, shakllari va metodlari, shuningdek, talabalar kasbiy ko‘nikmalarini mustahkamlash va pedagogik kompetensiyalarini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Mazkur metodika pedagogik ta’lim jarayonida talabalar o‘qish samaradorligini oshirish, ularning kasbiy kasbga moslashuvini ta’minlash hamda individual imkoniyatlarini hisobga olgan holda kompensatsiya strategiyalarini qo‘llashga yo‘naltirilgan. Tadqiqot natijalari amaliy mashg‘ulotlarni rejalashtirish, interaktiv va innovatsion metodlarni qo‘llash orqali talabalarning kasbiy pedagogik tayyorgarligini rivojlantirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.