BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QUVCHILARIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH ORQALI TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur tadqiqotda boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilarida interaktiv metodlardan foydalanish orqali ta’lim samaradorligini oshirish masalasi o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida pedagogik amaliyotda qo‘llaniladigan turli interaktiv usullar, jumladan: guruhlarda ishlash, o‘yinlar, loyihalar, muammoli vazifalar va raqamli vositalardan foydalanish kabi metodlar tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, interaktiv metodlarni qo‘llash o‘quvchilarning diqqatini jalb qilish, mustaqil fikrlash va kreativ yondashuv qobiliyatini rivojlantirishda samarali bo‘lib, darslarning samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Shu bilan birga, pedagoglar uchun metodik ko‘rsatmalar ishlab chiqildi va interaktiv yondashuvlarning ta’lim jarayoniga integratsiyasi bo‘yicha amaliy tavsiyalar berildi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘quv faoliyatini individual va guruhli shakllarda yaxshilash imkoniyatlarini ochib beradi hamda pedagogik jarayonda innovatsion metodlarni qo‘llashning ahamiyatini tasdiqlaydi.