RAQAMLI TO‘LOV TIZIMLARINING XAVFSIZLIK TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Raqamli to‘lov tizimlari so‘nggi yillarda moliyaviy xizmatlarning jadallik bilan rivojlanishiga olib keldi. Ushbu tizimlar turli to‘lov va hisob-kitob jarayonlarini muammosiz va xavfsiz tarzda amalga oshirish imkoniyatini taqdim etib, mamlakat iqtisodiyotining ustuvor taraqqiyot omiliga aylanmoqda. Raqamli to‘lov tizimlariga bank kartalari, mobil ilovalar, internet-banking va elektron hamyonlar kabi innovatsion xizmatlarni kiritish mumkin. Ular kundalik hayotda tovar va xizmatlar savdosi, kommunal to‘lovlar yoki boshqa moliyaviy operatsiyalarni oson, tez va xavfsiz bajarilishini ta’minlaydi.