QORAQATLAR TARTIBI (SAXIFRAGALES) VA UNGA KIRADIGAN OILALAR SEMIZAKDOSHLAR OILASI (CRASSULACEAE), QORAQATDOSHLAR OILASI (GROSSULARIACEAE) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o’simliklar sistematikasidagi muhim tartiblardan biri — Qoraqatlar tartibi (Saxifragales) va unga kiruvchi Semizakdoshlar oilasi (Crassulaceae) hamda Qoraqatdoshlar oilasi (Grossulariaceae) haqida batafsil ma’lumot berilgan. Har bir guruhning morfologik xususiyatlari, ekologik moslashuvi, iqtisodiy va farmatsevtik ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada ushbu o’simlik guruhlarining inson hayoti va atrof-muhit uchun tutgan o’rni izchil ravishda ochib beriladi.