SSENARIY ASOSIDA ROL-OʻYIN VA MASHĢULOTLAR ORQALI TILGA OʻRGATISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ssenariy asosida tashkil etilgan rol-o‘yin mashg‘ulotlarining bolalarni tilga o‘rgatishdagi samaradorligi yoritiladi. Rol-o‘yinlar orqali til o‘rganishda faol ishtirok, kommunikativ vaziyatlarni modellashtirish, og‘zaki nutqni rivojlantirish hamda lug‘at boyligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida pedagogik va psixologik manbalarga tayangan holda ssenariyli mashg‘ulotlarning metodik afzalliklari, ularning yosh xususiyatlariga mos jihatlari hamda real o‘quv jarayonida qo‘llash texnologiyalari ko‘rsatib beriladi. Maqola natijalari ssenariy va rol-o‘yinlardan foydalanish bolalarning muloqotga kirishish ko‘nikmalarini kuchaytirishi, nutqiy faolligini oshirishi va tilni tabiiy sharoitda egallashiga yordam berishini tasdiqlaydi.