TIL VA JAMIYAT MUNOSABATI (Ustozlar uchun, 2025)
Til va jamiyat munosabati doimo dolzarb va muhim ilmiy mavzulardan biri hisoblanadi. Har bir xalq o‘zining tarixiy taraqqiyotida turli madaniy va ijtimoiy o‘zgarishlarni boshdan kechirgan, bunga mutanosib ravishda uning tili ham rivojlangan va boyigan. Jamiyat hayotidagi har bir yangilik, har bir o‘zgarish bevosita tilda o‘z aksini topadi. Shu sababli til va jamiyat orasidagi uzviy aloqalarni chuqurroq o‘rganish zamonaviy tilshunoslik va ijtimoiy gumanitar fanlar uchun ham g‘oyat dolzarb ahamiyat kasb etadi.