BOʼSH OʻZLASHTIRUVCHI OʻQUVCHILAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
‘qituvchi tomonidan puxta oʻylangan ta'lim maqsadiga yo‘naltirilgan va davomiy bo‘lishi kerak bunday har bir o‘quvchining imkoniyati hisobga olinishi yosh xususiyati qiziqishlari ham e'tibordan chetda qolmasligi kerak o‘quvchilarni aqliy rivojlantirish shartlaridan biri topshiriqlarni to‘la eslab qolib bajarishdir bunda bajariladigan ishning maqsadini tushungan tasavvur qilgan holda uning rejasini belgilash va ish usulini tanlash yo‘l qo‘yilgan xatolarni mustaqil topa olish va uning tuzata bilishlariga  alohida e'tibor beriladi.