MChJLAR UCHUN MUQOBIL MOLIYAVIY RESURSLARNI JALB ETISHNING HUQUQIY MASALALARI-BIZNES-ANGELLAR INSTITUTEI YEVROPA ITTIFOQI TAJRIBASI MISOLIDA (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ilmiy maqola mas’uliyati cheklangan jamiyatlar (MChJlar) faoliyatini moliyalashtirishda bank kreditlariga yuqori darajada tayanish bilan bog‘liq tizimli muammolarni huquqiy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. O‘zbekiston amaliyotida MChJlarning aksariyati moliyaviy resurslarni bank kreditlari orqali jalb qilishi, tadbirkorlarning moliyaviy savodxonligi va biznesni boshqarish bo‘yicha yetarli tajribaga ega emasligi natijasida bankrotlik holatlarining ko‘payishiga olib kelmoqda. Ushbu jarayon nafaqat MChJlar, balki bank tizimi uchun ham jiddiy xavflarni yuzaga keltiradi.