BOGʻLANISH NAZARIYASINING ROMANTIK MUNOSABATLARGA TA'SIRI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada J. Boshlby va M. Anisvort tomonidan ishlab chiqilgan bogʻlanish nazariyasi romantik munosabatlarga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri yoritiladi. Tadqiqotda xavfsiz, xavotirli va qochuvchi bogʻlanish turlarining shaxslararo yaqinlik, ishonch, emotsional muloqot va munosabat barqarorligiga ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Bogʻlanish uslubining kattalik davrida namoyon bo‘lish mexanizmlari va uning romantik sevgi sifatini shakllantirishdagi roli izchil o‘rganiladi.