JURNALISTIKANING TA’SIR FUNKSIYASI VA BADIIY PUBLITSISTIKA (Ustozlar uchun, 2025)
Badiiy publitsistikaning hayotga ta’siri keng va o‘ziga xosdir. Jamiyat hayotini ham publitsistik, ham adabiy-badiiy vositalar orqali tasvirlovchi publitsistikaning mazkur turi har tomonlama funksiyalarni bajaradi. Bu turga kiruvchi asarlar bir tomondan hayot voqea va hodisalari to‘g‘risida xabar bersa, ikkinchi tomondan uni tahlil ham qiladi va uchinchi tomondan esa hayotni san’at vositalari yordamida jonlantirib tasvirlash orqali o‘quvchilarning his-tuyg‘ulariga ham ta’sir ko‘rsatadi, ularni estetik jihatdan tarbiyalaydi.