OʻRTA OSIYODA NOTIQLIK SANʼATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oʻtgan asrlarda Oʻrta Osiyodagi notiqlik sanʼatining ildizlari, ularning rivojlanishi hamda bugungi kundagi ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Qadimdan boshlab notiqlik sanʼati diniy  siyosiy va  maʼnaviy hayotda muhim oʻrin olib kelmoqda. Bu sanʼatni "Avesto" davridan boshlanib, Islom davrlarida vazlar oʻqish orqali, hozirda esa adabiyot va davlat boshqaruvida notiqlik sanʼatining beqiyos oʻrni haqida tahlil qilinadi.Shuningdek, Oʻrta Osiyodagi mashhur mashhur notiqlar Alisher Navoiy, Ahmad Yassaviy,Imom al-Buxoriy notiqlik mahorati soʻz sanʼatiga tutgan oʻrni hamda xalqning maʼnaviyatiga taʼsir qilgan.Oʻrta Osiyo xalqlari madaniy merosida notiqlik sanʼati milliy gʻurur va maʼnaviy boylik ekanligini eʼtirof etiladi.