RAQAMLI GRAFIKA ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli grafika asoslari, uning zamonaviy axborot texnologiyalari tizimidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Raqamli grafikaning paydo bo‘lishi, turlari hamda qo‘llanilish sohalari haqida umumiy tushunchalar berilib, raster va vektor grafika xususiyatlari, ularning afzallik va kamchiliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, grafik muharrirlar yordamida tasvirlarni yaratish va qayta ishlash jarayonlari, raqamli grafikaning dizayn, ta’lim, reklama va multimedia sohalaridagi amaliy imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqola raqamli grafika bilan shug‘ullanuvchi boshlovchilar uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.