QASHQADARYO SHEVALARIDA LEKSIK BIRLIKLARNING SEMANTIK KENGAYISHI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo vohasiga xos sheva so‘zlari va ularning o‘zbek adabiy tilidan farqlanuvchi leksik, semantik hamda funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Xususan, Chiroqchi, Qarshi, G‘uzor, Dehqonobod, Kasbi, Ko‘kdala hududlarida qo‘llanadigan ayrim qarindoshlik terminlarining adabiy tildan farqli semantik yuklamalari va lingvomadaniy ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi. Sheva birliklarining adabiy tilni boyitishdagi imkoniyatlari aniq misollar orqali ochib beriladi.