“HAYRAT UL ABROR” ASARIDA IJODKORNING FALSAFIY QARASHLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Hayrat ul-abror” dostoni misolida ijodkorning falsafiy qarashlari tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan axloqiy-ruhiy g‘oyalar, inson kamoloti, adolat, ma’rifat, komil inson haqidagi falsafiy tushunchalar o‘zaro bog‘liq ravishda yoritiladi. Muallifning tasavvufiy dunyoqarashi, ijtimoiy-ma’naviy qarashlari va ularning badiiy ifodasi ilmiy asosda o‘rganiladi. Tadqiqot navoiy ijodidagi falsafiy tafakkurning shakllanishi va badiiy talqinini chuqur yoritishga qaratilgan.