UMUMTA’LIM MAKTABI YUQORI SINF O‘QUVCHILARIDA SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING DIFFERENSIYALASHUVI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola umumta’lim maktabi yuqori sinf o‘quvchilarida shaxslararo munosabatlarning differensiyalashuvi masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Shaxslararo munosabatlar o‘quvchilarning ijtimoiy va psixologik rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda o‘quvchilarning yoshiga, jinsiga va individual xususiyatlariga qarab munosabatlarning farqlanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilar orasidagi do‘stlik, hamkorlik va konflikt holatlari hamda ularning o‘zaro aloqalarga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari o‘qituvchilar va psixologlar uchun shaxslararo munosabatlarni samarali shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar beradi.