TIMSS : MATEMATIK VA TABIIY FANLARNI BAHOLASH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) xalqaro baholash dasturining mazmuni, maqsadi va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda TIMSS baholash tizimining matematik va tabiiy fanlar bo‘yicha o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini aniqlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, TIMSS natijalarining ta’lim sifatini oshirish, o‘quv dasturlarini takomillashtirish hamda ta’lim siyosatini shakllantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Maqolada xalqaro baholash mezonlari asosida o‘quvchilarning bilim darajasini solishtirish imkoniyatlari hamda ushbu tadqiqotning milliy ta’lim tizimiga ta’siri yoritib berilgan.