INFORMATIKA DARSLARI UCHUN KO’RGAZMALI QUROLLAR TAYYORLASH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada informatika darslari uchun ko‘rgazmali qurollarni tayyorlash jarayoni, ularning turlari va ta’lim jarayonidagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilindi. Grafiklar, diagrammalar, modellashtirish, interaktiv vositalar va texnik qurilmalarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli o‘rganildi. Zamonaviy raqamli texnologiyalar yordamida ko‘rgazmali qurollarni yaratish imkoniyatlari va o‘qituvchilarning metodik hamda texnik salohiyatining ahamiyati yoritildi. Misol tariqasida informatika fanida ko‘rgazmali materiallardan foydalanish ta’lim jarayonini qiziqarli va interaktiv qilishga xizmat qilishi ko‘rsatildi. Natijalar ta’lim sifatini yaxshilash va o‘quvchilarning mavzuni chuqurroq o‘zlashtirishiga yordam berishini ta’kidlaydi.