RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida axborot texnologiyalarining iqtisodiy o‘sishga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalarning ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, resurslardan foydalanish samaradorligini yaxshilash hamda yangi iqtisodiy imkoniyatlarni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi.Shuningdek, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining inson kapitali rivoji, mehnat bozori transformatsiyasi va innovatsion faollikni kuchaytirishga ta’siri tahlil qilinadi. Turli ilmiy yondashuvlar va xalqaro tajribalar solishtirilib, raqamli infratuzilmaning iqtisodiy o‘sish sur’atlariga ta’sir mexanizmlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari raqamli iqtisodiyot sharoitida davlat va xususiy sektor uchun strategik qarorlar qabul qilishda amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, iqtisodiy siyosatni shakllantirishda foydalanish imkonini beradi.