TIBBIYOT VA SUN’IY INTELLEKT O‘RTASIDAGI MUNOSABAT (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqot ishida tibbiyot sohasida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining qo‘llanilishi, uning diagnostika, davolash jarayonlari hamda sog‘liqni saqlash boshqaruvidagi o‘rni tahlil qilinadi. SI texnologiyalari tibbiy qarorlar qabul qilish sifatini oshirish, kasalliklarni erta aniqlash, individual yondashuvni shakllantirish va tibbiy xodimlar mehnatini optimallashtirish imkonini beradi. Tadqiqotda SIning afzalliklari, cheklovlari, xavfsizlik muammolari, shuningdek, tibbiyotda SIga asoslangan innovatsion yechimlarning iqtisodiy samaradorligi yoritilgan. SI va tibbiyot o‘rtasidagi o‘zaro munosabatning rivojlanishi sog‘liqni saqlash tizimining modernizatsiyasida muhim ahamiyat kasb etishi ko‘rsatib o‘tiladi.