“ GIPPOKRAT VA UNING TIBBIYOTDAGI ORNI” (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada qadimgi yunon tabibi Gippokratning hayoti, ilmiy faoliyati va tibbiyot fani taraqqiyotiga qo‘shgan beqiyos hissasi tahlil qilinadi. Unda Gippokrat tomonidan shakllantirilgan tibbiy axloq tamoyillari, kasalliklarning tabiiy sabablarga ko‘ra izohlanishi, kuzatuv va tashxis qo‘yishning ilmiy yondashuvlari yoritilgan. Shuningdek, “Gippokrat qasamyodi”ning zamonaviy tibbiyot etikasi shakllanishidagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada Gippokrat maktabining tarixiy ahamiyati va uning bugungi tibbiyot amaliyotiga ta’siri ilmiy dalillar asosida ochib beriladi.