VIKIPEDIA INTERNET ENTSIKLOPEDIYASI HAQIDA TUSHUNCHA VA UNING TUZILISHI. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada Vikipediya internet entsiklopediyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ochiq bilimlar platformasi sifatidagi nazariy asoslari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida Vikipediyaning tuzilmasi, kontent yaratish va boshqarish mexanizmlari, shuningdek, uning ilmiy va ta’limiy jarayondagi funksional ahamiyati o‘rganildi. Olingan natijalar Vikipediyani zamonaviy raqamli axborot muhitining muhim komponenti sifatida baholash imkonini beradi.