SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIM KONSEPSIYASI DOIRASIDA PEDAGOGIK MONITORINGNING MAZMUNIY-STRUKTURAVIY TARKIBINI OPTIMALLASHTIRISH VA TAKOMILLASHTIRISH YO‘NALISHLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim konsepsiyasi zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchi shaxsining ehtiyojlari, qiziqishlari, individual rivojlanish sur’ati va imkoniyatlarini inobatga olgan holda ta’lim berishni talab qiladi. Ushbu yondashuvda pedagogik monitoring o‘quvchi rivojlanishini doimiy kuzatish, uning individual o‘zgarishlarini aniqlash va ta’lim jarayonini mos ravishda boshqarishga xizmat qiluvchi muhim tizim sifatida qaraladi. Monitoringning mazmuniy-strukturaviy tarkibini optimallashtirish shaxsning o‘quv faoliyati, kognitiv rivoji, motivatsion holati va ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalarini har tomonlama baholashni o‘z ichiga oladi.