TARJIMADA MADANIY REALIYALARNI IFODALASH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu   maqolada tarjima jarayonida madaniy realiyalarni adekvat ifodalash masalasi tahlil qilinadi. Realialarning lingvokulturologik tabiati, ularni boshqa tilga ko’chirishda uchraydigan tarjimaviy muammolar, shuningdek, tarjimonning kompetensiyasi va strategik yondashuvlar o’rganiladi. Maqolada transliteratsiya, deskriptiv tarjima, analogik tarjima va izohli tarjima kabi usullarning samaradorligi ilmiy manbalarga tayangan holda yoritiladi.