MATYUSUF XARRATOV HAYOTI VA IJODIY FAOLIYATI. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq musiqasining yirik namoyandasi, bastakor, cholg‘uchi, shoir va pedagog Matyusuf Xarratovning hayoti va ijodi yoritilgan. Uning xalq orasida mashhur bo‘lgan qo‘shiqlari, cholg‘u san’atidagi yutuqlari, shuningdek, musiqa ta’limi va ilmiy faoliyatdagi hissasi haqida ma’lumot beriladi. Xarratovning milliy musiqa rivojiga qo‘shgan hissasi bugungi kunda ham katta ahamiyatga ega.