I.KARIMOVANIŃ “WATAN” ROMANSI (Ustozlar uchun, 2025)
Bul maqala qaraqalpaq namalarınıń tiykarı ne zatta ekenligi , qaraqalapaq namalar tiykarınan alınıp jazılǵan shıǵarmalar  . Jas kompazitorlar romans janrında  dóretiwshiligi  hám romans janrı haqqında  maǵlıwmatlar aytılǵan. Sol qatarda I.Karimovanıń  “Watan” romansınıń  analizi  haqqında  sóz etilgen.