“SAN’AT VA TA’LIM SOHASIDA FIDOYI USTOZ” (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada G‘ayratbay Mambetqadirovning hayoti, pedagogik va ilmiy faoliyati, san’at sohasidagi yutuqlari hamda yoshlarni tarbiyalashdagi roli yoritilgan. U tasviriy san’at va chizmachilik bo‘yicha o‘quv-uslubiy qo‘llanmalar yaratib, talabalarni innovatsion metodlar orqali o‘qitishda faol qatnashadi. Shuningdek, xalqaro va respublika ko‘rgazmalari hamda tanlovlarda ishtiroki uning ilmiy va ijodiy salohiyatini ko‘rsatadi.