JAHON MAMLAKATLARI TAʼLIM TIZIMINING INTEGRATSIYALASHUVI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada jahon mamlakatlari ta’lim tizimining integratsiyalashuvi jarayoni globalizatsiya sharoitida yuzaga kelayotgan ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy o‘zgarishlar nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Ta’lim tizimlarining xalqaro miqyosda uyg‘unlashuvi, kredit-modul tizimining joriy etilishi, diplomlarning o‘zaro tan olinishi, akademik mobillik dasturlarining kengayishi hamda raqamli ta’lim platformalarining integrativ roliga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, integratsiyaning milliy ta’lim tizimlariga ta’siri, uning ijobiy jihatlari bilan birga yuzaga keladigan muammolari ham tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida YUNESKO, OECD, Yevropa Ittifoqi kabi xalqaro tashkilotlar tomonidan ilgari surilgan global ta’lim standartlari va strategiyalarining ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi.