O’TKIR HOSHIMOVNING “URUSHNING SO’NGGI QURBONI” HIKOYASIDA INSON RUHIYATI TASVIRI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu akademik maqola O'tkir Hoshimovning "Urushning so'nggi qurboni" hikoyasida inson ruhiyatining chuqur va ko'p qirrali tasvirini tahlil qiladi. Asar urushning shaxs va oilaviy aloqalarga ta'sirini, shuningdek, insoniy qadriyatlarning sinovdan o'tishini yoritadi. Maqolada Qodir obrazining iztiroblari, ayol obrazlarining matonati hamda ramziy tasvirlar va psixologik realizm elementlari tahlil qilinadi. O'tkir Hoshimovning urush dahshatini bilvosita tasvirlash mahorati ko'rsatilib, asarning adabiy ahamiyati va tinchlik, mehr-oqibat kabi abadiy qadriyatlarning muhimligi ta'kidlanadi.