“COVID-19 HAQIDA VA UNING OQIBATI” (Ustozlar uchun, 2025)
Ush ilmiy-ma'rifiy ishda 2019-yilda Xitoyning Uxan shahrida birinchi bor qayd etilgan COVID-19 koronavirus virusi, uning kelib chiqishi tarixi dunyo bo'ylab jadal tarqalish jarayoni atroflicha yoritilgan. Tadqiqotda virusning biologik xususiyatlari, yuqish mexanizmlari, klinik natijalar va turli yosh natijalar uchun ishonchlilik darajasi tahlil qilingan. Pandemiya yordam yo'naltirilgan yordam, karantin rejimlari, ijtimoiy masofa, dezinfeksiya orqali ijtimoiy hayotga ko'rsatuvchi ta'sir ko'rsatadi. COVID-19 ga qarshi vaksinalar yaratilishi, mahkama, immunitet shakllanish jarayoni va jamoat emlashning pandemiya jilovlashdagi o'rni ham beqiyosdir.