MATEMATIK MASALALARNI YECHISHDA XATOLAR TAHLILI VA ULARNING OLDINI OLISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada matematika ta’limida o‘quvchilar tomonidan masalalarni yechish jarayonida uchraydigan xatolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda ushbu xatolarning oldini olishga qaratilgan samarali pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan. Xatolarni aniqlash, tasniflash va ularning mohiyatini o‘rganish o‘quv jarayonini takomillashtirish, o‘quvchilar fikrlash madaniyatini rivojlantirish va masalalarni to‘g‘ri yechish strategiyalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada umumiy didaktik, metakognitiv va algoritmik yondashuvlar asosida xatolarni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.