REAL VAQT OPERATSION TIZIMLARI (RTOS)NING SANOAT ROBOTOTEXNIKASIDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kunda sanoat robototexnikasi jadal rivojlanib, ishlab chiqarish jarayonlarining avtomatlashtirilishi yangi bosqichga ko‘tarilmoqda. Robotlar murakkab vazifalarni bajarishi, yuqori aniqlikda harakat qilishi va minimal kechikish bilan boshqarilishi talab etiladi. Shu sababli real vaqt operatsion tizimlari (RTOS) sanoat robotlari uchun eng muhim boshqaruv mexanizmlaridan biriga aylandi. RTOS robotlarning aniq, barqaror va tezkor ishlashini ta’minlaydi, bu esa ishlab chiqarish samaradorligi va xavfsizligini oshirishda asosiy omil hisoblanadi. Mazkur mavzu bugungi kunda robototexnika sanoatida RTOSning o‘rni va ahamiyatini chuqur o‘rganish zaruriyatini yuzaga keltirmoqda.