XALQARO BAHOLASH DASTURLARI METODOLOGIYASI VA MEYORIY ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Xalqaro baholash dasturlari boshqa mamlakatlarda sog'liqni saqlash, ta'lim, iqtisod va boshqa sohalarning turli elementlarini baholash uchun zarurdir. Ushbu baholashlar turli tizimlarning afzalliklari va kamchiliklari haqida chuqur ma'lumot beradi, bu esa davlatlararo taqqoslash va ilg'or tajribalarni almashish imkonini beradi. Biroq, topilmalarni to'g'ri baholash va qo'llash uchun ushbu dasturlarni qo'llab-quvvatlovchi metodologiya va me'yoriy asosni tushunish juda muhimdir.