AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VA UNING QO'LLANILISHI BO'YICHA O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QABUL QILINGAN ASOSIY QONUN VA QARORLAR. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida axborot texnologiyalari sohasini tartibga soluvchi, uning rivojlanishiga huquqiy asos yaratuvchi asosiy qonunlar, kodekslar va Prezident qarorlari tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi — Oʻzbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish, axborot xavfsizligini taʼminlash, elektron hukumat tizimini joriy etish hamda AT-kadrlarni tayyorlash boʻyicha qabul qilingan muhim meʼyoriy-huquqiy hujjatlarning mazmun-mohiyatini ochib berishdan iborat. Shuningdek, ushbu hujjatlarning mamlakatning raqamli transformatsiyasiga taʼsiri koʻrib chiqiladi.