MODDALAR ALMASHINUVIDA GORMONLAR VA FERMENTLARNING ROLI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada moddalar almashinuvi jarayonida gormonlar va fermentlarning o‘zaro bog‘liq faoliyati, ularning hujayra metabolizmini boshqarishdagi ahamiyati hamda energiya ishlab chiqarish, sintez va parchalanish jarayonlariga ta’siri yoritilgan. Gormonlarning regulyator roli va fermentlarning katalitik funksiyasi metabolik gomeostazni saqlashda muhim omil hisoblanadi. Maqolada endokrin tizim gormonlarining asosiy vazifalari va fermentlar faoliyatining biologik mexanizmlari ilmiy asosda bayon etilgan.