BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI VA UNDAN FOYDALANISH YO`LLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada blokcheyn texnologiyasining nazariy asoslari, ishlash prinsipi hamda undan foydalanishning zamonaviy yo‘llari keng va batafsil yoritilgan. Blokcheyn texnologiyasi markazlashtirilmagan, tarqatilgan ma’lumotlar reyestri sifatida ma’lumotlarning xavfsizligi, shaffofligi va o‘zgarmasligini ta’minlashga xizmat qiladi. Maqolada blokcheynning tuzilishi, bloklar zanjiri, kriptografik himoya mexanizmlari va konsensus algoritmlarining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, aqlli shartnomalar tushunchasi va ularning amaliy ahamiyati keng ko‘rib chiqilgan.