EGRI CHIZIQLI INTEGRALNI HISOBLASH GRIN FORMULASI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada egri chiziqli integrallar tushunchasi, ularning turlari hamda ularni hisoblash usullari bayon etilgan. Xususan, yopiq egri chiziqlar bo‘yicha hisoblanadigan ikkinchi tur egri chiziqli integralni soddalashtirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan Grin formulasi yoritilgan. Grin formulasining matematik mazmuni, qo‘llanish shartlari va amaliy ahamiyati misollar orqali tushuntirilgan. Maqola matematik analiz fanini o‘rganayotgan talabalar uchun mo‘ljallangan. Maqolada Grin formulasining matematik ifodasi, qo‘llanish shartlari hamda nazariy asoslari izchil bayon etilgan.