DISKRET MATEMATIKA VA MATEMATIK MANTIQ TARIXI VA UNING ASOSLARI. TARIXIY MAʼLUMOTLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola diskret matematika va matematik mantiqning tarixiy ildizlari, rivojlanish bosqichlari va fundamental asoslarini chuqur tahlil qiladi. Antik davrdagi mantiqiy tafakkur va kombinatorik g'oyalardan boshlab, sembolik mantiqning shakllanishi, to'plamlar nazariyasining paydo bo'lishi, asoslar inqirozi va zamonaviy fundamental teoremalargacha bo'lgan evolyutsiya izchil yoritiladi. Maqola bu ikki sohaning zamonaviy axborot texnologiyalari, kompyuter fanlari va sun'iy intellekt rivojidagi o'rnini ham ko'rsatib o'tadi.