ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIYATIDA XOTIRA, TABIAT VA ICHKI MINNATDORLIK POETIKASI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynbergning kuzgi manzara, yolg‘izlik va ichki minnatdorlik ruhida yozilgan she’ri badiiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tabiat tasvirlari orqali inson xotirasi, o‘tmish bilan yuzlashuv va topilgan baxt onining qadrini anglash masalalari yoritiladi. She’rda sovuq yomg‘ir, tund osmon, huvillagan dala va tinib-tinchimagan shamol obrazlari inson ruhiy holati bilan uyg‘unlashib, lirik tafakkurning chuqur qatlamlarini ochib beradi. Tadqiqot davomida poetik makon, ramziy obrazlar va minnatdorlik motivining estetik ahamiyati tahlil qilinadi.