TEYLOR QATORI, FUNKSIYALARNI TEYLOR QATORIGA YOYISH (Ustozlar uchun, 2025)
Bu maqola Teylor qatorini funksiyalarni lokal xususiyatlari orqali global tavsiflash imkonini beruvchi, ham nazariy, ham amaliy jihatdan muhim matematik vosita ekanligini ta'kidlaydi. U hisoblash jarayonlarini soddalashtirish va funksiyalarning xatti-harakatini tahlil qilish uchun asos yaratadi.