SHAMOL ENERGIYASINING IQTISODIY VA EKOLOGIK AFZALLIKLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada shamol energiyasining iqtisodiy va ekologik afzalliklari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Shamol energiyasining iqtisodiy foydalari — energiya tannarxini pasaytirish, mahalliy iqtisodiyotga ta’siri, bandlik darajasini oshirish va investitsiya imkoniyatlari; ekologik foydalari esa issiqxona gazlarini kamaytirish, havoning tozaligi va suv resurslarini tejash bilan bog‘liq. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, shamol energetikasi uzoq muddatli barqaror rivojlanish uchun ijobiy salohiyatga ega va an’anaviy energiya manbalarini bosqichma‑bosqich almashtirishga yordam beradi.