BIOENERGIYA TIZIMLARINING BARQAROR RIVOJLANISHDAGI O‘RNI VA NAZARIY TALQINLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada bioenergiya tizimlarining barqaror rivojlanishdagi o‘rni, ularning ekologik va iqtisodiy samaradorligi, turli xil biomanbalardan energiya olish texnologiyalari hamda bioenergiyaning zamonaviy nazariy talqinlari tahlil qilinadi. 2020-yillarning oxirida qayta tiklanuvchi energiya bozorida bioenergiya ulushi izchil oshib borayotgani va yangi avlod biotexnologiyalarining joriy etilishi uning global energetika tizimidagi strategik ahamiyatini kuchaytirayotgani qayd etiladi. Tadqiqot natijalari bioenergiya tizimlarining iqlim o‘zgarishiga moslashuv, chiqindisiz ishlab chiqarish, qishloq xo‘jaligi iqtisodiyoti va energetik xavfsizlikka qo‘shayotgan hissasini yoritadi.