OSMON JISMLARI VA ULARNING HARAKATI HAMDA JOYLASHISH STRUKTURALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada osmon jismlarining turlari, ularning fazodagi joylashish strukturasi va harakat qonuniyatlari tahlil qilinadi. Quyosh tizimi, yulduzlar, galaktikalar va ularning o‘zaro tortishish kuchi ta’sirida harakatlanishi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, Kepler va Nyuton qonunlariga asoslangan orbital harakatlar, osmon jismlarining fazoviy tuzilishi va koinot miqyosidagi tartib haqida ma’lumotlar beriladi. Maqola astronomiya fanining nazariy asoslarini tushunishda muhim ahamiyatga ega.