EXCEL JADVAL HISOBLAGICHIDAGI MANTIQIY FUNKSIYALAR VA ULARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft Excel jadval hisoblagichida qo‘llaniladigan mantiqiy funksiyalarning mohiyati, tuzilishi va amaliy qo‘llanilish usullari yoritilgan. Tadqiqot davomida IF, AND, OR, NOT, IFS, SWITCH kabi asosiy mantiqiy funksiyalarning ishlash prinsipi va ularning qaror qabul qilish jarayonini avtomatlashtirishdagi roli tahlil qilindi. Excel mantiqiy funksiyalarining hisob-kitoblarni soddalashtirish, ma’lumotlarni tahlil qilish va xatolik ehtimolini kamaytirishdagi ahamiyati SWOT tahlil asosida baholandi. Tadqiqot natijalari Excel mantiqiy funksiyalaridan ta’lim, iqtisodiyot, buxgalteriya va menejment sohalarida samarali foydalanish imkoniyatlarini ochib beradi.