STATISTIK KO’RSATKICHLAR TURLARI VA TASNIFI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada statistik ko‘rsatkichlar haqida batafsil ma’lumot berilib, ularning turlarini tahlil qilishga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, statistik ko‘rsatkichlarning mazmuni, mohiyati va ahamiyati tushuntirib beriladi. Unda statistik ko‘rsatkichlarning turlari hamda ularning tasnifi izohlanadi, nisbiy ko‘rsatkichlar va ular o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqliklar anglab yetilib, chuqur o‘rganiladi.