TARJIMA TAVSIFI (TRANSLATION EXPOSITION) (Ustozlar uchun, 2025)
ushbu maqolada tarjima haqida umumiy ma’lumotlar berilib, uning asosiy xususiyatlari va turlari o’rganilinadi. “Tarjima o’zi nima? U qachon va qayerda yuzaga kelgan? Tarjima nazariyasi va amaliyotiga hissa qo’shgan olimlar kimlar?”– kabi savollar, albatta, har bir insonda tug’ilishi tabiiy. Bu savollarga javob ushbu maqolada muhokama qilinadi. Mazkur maqola tarjima nazariyasi va amaliyotida hamda tarjimonlar va til o’rganuvchilar uchun foydali ma’lumotlarni o’z ichiga qamrab oladi.