JAHON MINTAQALARINING (SUBREGIONLARINING) MUHIM DAVLATLARI SIYOSIY KARTASINING RIVOJLANISHI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada jahon mintaqalarining (subregionlarining) muhim davlatlari siyosiy kartasining rivojlanishi tahlil qilinadi. Tarixiy jarayonlar, mustamlaka davri, mustaqillikka erishish, iqtisodiy va siyosiy ittifoqlar davlatlar o‘rtasidagi siyosiy munosabatlarni shakllantirishda qanday rol o‘ynashi ko‘rib chiqiladi. Maqola yevropa, osiyo, afrika va amerika mintaqalari misolida muhim davlatlarning siyosiy ahamiyati va ularning global jarayonlarga ta’siri haqida ma’lumot beradi.