TURLI QURITISH REJIMLARINI POMIDORNING SIFATGA TA’SIRINI TADQIQ ETISH. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqot ishida pomidor xom ashyosini turli quritish rejimlarida qayta ishlash jarayonining mahsulot sifat ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – harorat, quritish davomiyligi va havo oqimi tezligining pomidorning fizik-kimyoviy, organoleptik va biologik faol moddalari (likopin, vitamin C va umumiy antioksidantlar) saqlanishiga ta’sirini aniqlashdan iborat. Tajribalar davomida pomidor namunalari past, o‘rtacha va yuqori haroratli quritish rejimlarida quritildi hamda olingan quritilgan mahsulotlar rang, ta’m, hid, tuzilma va oziqaviy qiymat ko‘rsatkichlari bo‘yicha baholandi.