EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISHDA LOGISTIKA TIZIMLARINING ROLI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada eksport salohiyatini oshirishda logistika tizimlarining tutgan o‘rni, ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri hamda milliy va xalqaro bozorlarda raqobatbardoshlikni kuchaytirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Logistika infratuzilmasi, transport tarmoqlari, omborxona xo‘jaligi, bojxona jarayonlari va raqamli logistika yechimlarining eksport hajmi va sifatiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy takliflar beriladi.